Φθινόπωρο 2022: Τα #4 Interior Design Trends για τη σεζόν που έρχεται!

Interior Design Trends 2022: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Μετά την πανδημία και τα lockdowns του Covid-19, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον προσωπικό μας χώρο και ο βαθμός στον οποίο επηρεαζόμαστε από το design του έχει αλλάξει δραστικά.

Το 2022 έφερε πλήθος πρωτοποριακών αλλαγών και νέων πρακτικών στην αρχιτεκτονική εξωτερικών αλλά και εσωτερικών χώρων.

Πλέον, το interior και exterior design είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, αφού δεν αρκεί πια η κατασκευή να είναι στέρεα και ποιοτικά υψηλή.
Ο ιδιοκτήτης, σήμερα, χρειάζεται το project να ανταποκρίνεται στις προσωπικές του ανάγκες και την αισθητική του, να είναι ένας χώρος, στον οποίο να θέλει να ζήσει και να εξελιχθεί.

Και αυτό ακριβώς είναι που μετατρέπει μία κατοικία στο σπίτι των ονείρων του ιδιοκτήτη της!

Ας δούμε τα #4 κύρια interior design trends που θα μας απασχολήσουν τη φθινοπωρινή σεζόν…

#1 Οικολογικά και minimal έπιπλα

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε οικολογικές εναλλακτικές και πρακτικές.

Αυτό το βλέπουμε από την κατασκευή, όπου ο Βιοκλιματικός σχεδιασμός και τα Ξύλινα Σπίτια έχουν έρθει για να μείνουν, μέχρι την εσωτερική διακόσμηση, όπου οικολογικά προϊόντα όπως το γυαλί, η πέτρα, το ξύλο κλπ. αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα interior design trends της εποχής.

Είναι σίγουρο, ότι εκτός από το σεβασμό προς το περιβάλλον, τα οικολογικά προϊόντα προσδίδουν έναν χαρακτήρα στο σπίτι και αναδεικνύουν τον κάθε χώρο.
Επιπλέον, σε συνδυασμό με μινιμαλιστικές προσεγγίσεις στα σχέδια και τις υφές, αποτελούν μικρές «ανάσες δροσιάς» μέσα σε ένα κατά τα άλλα σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

Quick Interior Design Tip: Μεγάλα ξύλινα τραπέζια και έπιπλα, φυτά εσωτερικού χώρου και γυάλινα αντικείμενα είναι ανάμεσα στα top interior design trends αναφορικά με την επιλογή επίπλων.

#2 Φωτισμός

Ο φωτισμός ενός χώρου σίγουρα παίζει καταλυτικό ρόλο τόσο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του χώρου όσο και στα συναισθήματα που αυτός μας δημιουργεί.
Πιο συγκεκριμένα, φωτείνοι χώροι δημιουργούν εν γένει θετικότερα συναισθήματα.

Ο φωτισμός, λοιπόν, αποτελεί άλλο ένα από interior design trends που θα μας απασχολήσουν αυτή την περόδο.

Quick Interior Design Tip: Κρυφοί φωτισμοί, μεγάλα φωτιστικά δαπέδου και πολυέλαιοι είναι μερικές επιλογές για την περίοδο που έρχεται.

#3 Χρώματα

Και τα χρώματα για την περίοδο που έρχεται κινούνται στην ίδια γενική λογική της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων που θέτει τη φύση στο προσκήνιο του κάθε σπιτιού. Οι γήινες, λοιπόν, αποχρώσεις θα είναι κυρίαρχες στην παλέτα του φθινοπώρου.

Συγκεκριμένα, το καφέ και το πράσινο εμπνευσμένα από τη φύση θα αποτελέσουν τον απόλυτο συνδυασμό, αφού αποπνέουν αισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης δίνοντας ένα τόνο ανεπιτήδευτης πολυτέλειας σε κάθε χώρο.
Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και το Μπλε που αν και αποτελεί «ψυχρό» χρώμα, βρίσκεται στις τάσεις τις περιόδου φέρνοντας τη θάλασσα ένα βήμα – τουλάχιστον νοερά – πιο κοντά μας.

Quick Interior Design Tip: Το καφέ σε φθινοπωρινούς τόνους, ο πράσινος χαλαζίας και το μπλε του ωκεανού είναι οι top τόνοι της περιόδου.

#4 Διαχωριστικά δωματίων

Τα διαχωριστικά δωματίων δεν είναι βέβαια interior design trend μόνο για την περίοδο του φθινοπώρου αλλά μάλλον κάτι που έρχεται για να μείνει.Τα διαχωριστικά αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τα σύγχρονα αστικά σπίτια και διαμερίσματα που είναι κατασκευασμένα στη λογική «open space».
Τα διαχωριστικά δίνουν τη δυνατότητα να οριοθετήσετε τους χώρους του σπιτιού χωρίς να αναγκαστείτε να χτίσετε επιπλέον τοίχους σε αυτό.

Τα interior design trends της περιόδου μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση και αποτελούν ένα εξαιρετικό σημείο αναφοράς, εάν σκέφτεστε την κατασκευή ή ανακαίνιση της κατοικίας σας αυτή την περίοδο.

Πάντα, όμως, το Α και το Ω τόσο στην εξωτερική όσο και την εσωτερική αρχιτεκτονική του σπιτιού σας πρέπει να παραμένουν οι δικές σας ανάγκες και η προσωπική αισθητική σας.

Στην Προκατασκευαστική Καραγιαννάκης διαθέτουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να δημιουργήσουμε προκατασκευασμένες κατοικίες που να συμβαδίζουν με τις τελευταίες τάσεις τις αρχιτεκτονικής και να ταιριάζουν στα δικά σας “θέλω”.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το δικό σας Project.