4 Στιλ διακόσμησης για να διαλέξετε

Όταν πρόκειται για το στιλ διακόσμησης του σπιτιού σας, αναπόφευκτα θα βρεθείτε αντιμέτωπος με αμέτρητες επιλογές για να εξερευνήσετε.

Το στιλ της εσωτερικής διακόσμησης είναι ένας τρόπος να εκφράσετε την προσωπικότητά σας και να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που αντανακλά την διάθεσή σας και σας κάνει να νιώθετε άνετα στο σπίτι σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τέσσερα δημοφιλή στιλ διακόσμησης για να διαλέξετε ποιο σας ταιριάζει και να το υιοθετήσετε.

Μποέμ (Boho) Στιλ

Το μποέμ είναι μια φιλοσοφία, μία στάση ζωής που προστάζει ανεμελιά, ηρεμία και δεν μπαίνει σε καλούπια. Το Boho στιλ είναι γεμάτο ζωντάνια και χρώμα. Χαρακτηρίζεται από εκκεντρικά υφάσματα, αντικείμενα τέχνης, και εξωτικά στοιχεία.

Είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα χαλαρό και άνετο περιβάλλον, έχουν δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, και προσπαθούν να ζήσουν ανέμελα χαράσσοντας το δικό τους μονοπάτι.

Ρουστίκ (Rustic) Στιλ

Το ρουστίκ στιλ επικεντρώνεται στην απλότητα και τη φυσική ομορφιά. Το πιο βασικό στοιχείο για να χαρακτηρίσουμε μια διακόσμηση rustic, είναι η χρήση των φυσικών υλικών, τόσο στην επίπλωση, αλλά και στα δομικά υλικά του σπιτιού (ξύλινη οροφή, εμφανή πέτρα στον τοίχο).

Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τη εξοχή και τις εκδρομές, καταπιάνονται με κατασκεύες και λατρεύουν τα ακατέργαστα υλικά.

Ρουστίκ Στιλ

Μινιμαλιστικό (Minimal) Στιλ

Ο μινιμαλισμός είναι καλλιτεχνικό ρεύμα με εφαρμογές κυρίως στη γλυπτική και στη ζωγραφική, που ξεκίνησε την δεκαετία του ’20. Το μινιμαλιστικό στιλ επικεντρώνεται στην απλότητα και την λιτότητα. Καθαρές γραμμές, λείες επιφάνειες και ελάχιστα διακοσμητικά χαρακτηρίζουν αυτό το στιλ. Η minimal διακόσμηση χαρακτηρίζεται από ποιοτικά σχέδια, καθώς υπάρχουν λίγα αντικείμενα στο δωμάτιο για να τραβήξουν το μάτι.

Είναι ιδανικό για εκείνους που εστιάζουν σκόπιμα σε αυτό που έχει σημασία, επικεντρώνονται στις προτεραιότητες τους και κρατάν αντικείμενο που έχουν νόημα και σκοπό.

minimalistic decor

Industrial (Βιομηχανικό) Στιλ

Το βιομηχανικό στιλ αναδεικνύει τη ροπή της πόλης. Είναι εμπνευσμένο από τους χώρους των μεγάλων αποθηκών και των εργοστασίων. Για αυτό και κυριαρχούν οι μεταλλικές επιφάνειες, μεγάλα φωτιστικά και ανοιχτοί χώροι δημιουργούν μια σκληρή αισθητική.

Είναι ιδανικό για εκείνους που αναζητούν ένα μοντέρνο και αυθεντικό περιβάλλον, αγαπούν την άνεση και την απλότητα και διαθέτουν μεγάλη φαντασία.

industrial decor

Καθώς αναζητάτε το ιδανικό στιλ διακόσμησης για το σπίτι σας, θυμηθείτε ότι μπορείτε επίσης να συνδυάσετε στοιχεία από πολλά στιλ για να δημιουργήσετε μια μοναδική εμφάνιση που αντανακλά το προσωπικό σας γούστο και τον τρόπο ζωής σας.

Όπως και αν επιλέξετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας, φροντίστε να δημιουργήσετε ένα χώρο να νιώθετε πραγματικά άνετα.