Προκατασκευαμένα Σπίτια: 4 Μύθοι για τις Προκατ Κατοικίες

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία της Δόμησης και της κατασκευής Κατοικιών έχει κάνει βήματα μεγατόνων στον κλάδο των προκατασκευασμένων κατοικιών. Οι αρχιτέκτονες και οι επιστήμονες προτείνουν τα προκατασκευασμένα σπίτια ως κατοικίες του μέλλοντος εάν θέλουμε οι αστικές περιοχές να γίνουν πιο βιώσιμες και προσιτές.

Παρόλο που υπάρχουν πλέον αμέτρητα project ενεργειακά και αισθητικά ανώτερα, προκατασκευασμένων κατοικιών, που αποδεικνύουν όσα υποστηρίζουν οι αρχιτέκτονες, τα στερεότυπα που έχουμε γύρω από τα χτιστά σπίτια ίσως εμποδίζουν πολλές φορές να συμβαδίσουμε με την εποχή μας και την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να βάζουμε οι ίδιοι εμπόδια σε ένα καλύτερο μέλλον και σε όλα όσα θα μπορούσε να μας προσφέρει μια προκατασκευασμένη Κατοικία.

Πάμε να διαλύσουμε μαζί βήμα-βήμα 5 μύθους γύρω από τις προκατασκευασμένες κατοικίες, που ο φόβος του αγνώστου ίσως και τα μικροσυμφέροντα δημιούργησαν και συντηρούν δυναμικά όλα αυτά τα χρόνια γύρω από τις προκατασκευασμένες κατοικίες.

 

Μύθος #1: Τα προκατασκευασμένα Σπίτια δεν έχουν αντοχή και καταστρέφονται εύκολα.

Ο συγκεκριμένος μύθος για της προκατασκευασμένες κατοικίες είναι κάθε άλλο παρά αληθινός αφού όπως μας επιβεβαιώνουν χιλιάδες αρχιτέκτονες και επιστήμονες, οι προκατασκευασμένες κατοικίες επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε βιομηχανικά υλικά υψηλής ποιότητας και απόδοσης. Τα προκατασκευασμένα σπίτια της εταιρείας Καραγιαννάκη είναι απολύτως ασφαλή αφού η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε στην κατασκευή τους έχει φτάσει σε σημείο τα προκατασκευασμένα σπίτια που κατασκευάζουμε να είναι πιο γερά από τα παραδοσιακά. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι Σε περιοχές με αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και σε χώρες που πλήττονται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι προτιμούν τα προκατασκευασμένα σπίτια για λόγους ασφάλειας.

 

Μύθος #2: Τα προκατασκευασμένα Σπίτια είναι κατάλληλα μόνο για εξοχικές κατοικίες και όχι για μόνιμες.

Ο μύθος αυτός ξεκίνησε λόγο του χαμηλού κόστους των προκατασκευασμένων κατοικιών. Ο κόσμος τα επέλεγε για εξοχικές κατοικίες και θεωρήθηκε ότι δεν είναι κατάλληλα σαν την κύρια κατοικία που θα στεγάσει μια οικογένεια. Ο μύθος αυτός καταρρίπτεται το 2021 καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες ανά τον κόσμο επιλέγουν τις προκατασκευασμένες κατοικίες για την διαμονή τους. Η προκατασκευασμένη κατοικία προσφέρει ασφάλεια καθώς η διάρκεια ζωής της είναι μεγαλύτερη από ένα παραδοσιακό σπίτι.

 

Μύθος #3: Τα προκατασκευασμένα σπίτια χάνουν εύκολα την αξία τους.

Μέχρι πριν από 18-20 χρόνια οι έτοιμες κατοικίες δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη αξία και για αυτόν τον λόγο έχει εδραιωθεί αυτός ο μύθος γύρω από τις προκατασκευασμένες κατοικίες. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδιανόητο στην εποχή μας καθώς δύσκολα διακρίνεται ένα προκατασκευασμένο σπίτι από ένα χτιστό και η αξία του παραμένει ίδια ίσως και υψηλότερη με ένα παραδοσιακό σπίτι. Μάλιστα, τα προκατασκευασμένα σπίτια μπορούν να είναι ενεργειακά κλάσης ανώτερα από τα χτιστά, κάτι το οποίο αυτομάτως αυξάνει την αξία των προκατασκευασμένων κατοικιών στην αγορά και πώληση.

 

Μύθος #4: Τα προκατασκευασμένα σπίτια σπαταλούν περισσότερη ενέργεια.

Όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει στο ελάχιστο αλλά τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι κλάσης ανώτερα ενεργειακά από ένα χτιστό σπίτι. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι, η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων που προσφέρει ένα προκατασκευασμένο σπίτι είναι από τους πρώτους και κύριους λόγους που θα το επιλέξει κάποιος.

 

Στην Προκατ Καραγιαννάκης ακολουθούμε τα πιο σύγχρονα πρότυπα και τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα των προκατασκευασμένων κατοικιών.

Προσφέρουμε στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται προκατασκευασμένες κατοικίες υψηλού επιπέδου και αισθητικής.