Προκατ Κατοικία: 5 Τάσεις Διακόσμησης

Η εσωτερική διακόσμηση προκατ κατοικίας, και γενικότερα μιας νέας κατοικίας αποτελεί μεγάλο κομμάτι το οποίο χρειάζεται σωστή έρευνα και καλό σχεδιασμό καθώς το σπίτι σας είναι ο χώρος στον οποίο ηρεμείτε και χαλαρώνετε.

Παρακάτω θα δούμε πρακτικές και νέες τάσεις για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας.

Διαλέξτε στιλ

Αρχικά πρέπει να ορίσετε το στιλ που θέλετε να έχει το εσωτερικό του σπιτιού σας το οποίο θα είναι η συνέχεια της αρχιτεκτονικής κατασκευής που έχετε επιλέξει για το σπίτι. Η κάτοψη της προκατ κατοικίας σας, συνδέεται με το στιλ που θέλετε να δώσετε. Για παράδειγμα, σε μία μοντέρνα κάτοψη, η οποία δίνει τη δυνατότητα ελευθερίας κινήσεων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίνιμαλ διακόσμηση, ή μεταλλικά έπιπλα τα οποία δίνουν πιο μοντέρνους τόνους, ή πιο αυστηρό ύφος με κλασικού τύπου έπιπλα.

Τα χρώματα είναι must

Οι νέες τάσεις θέλουν χρώματα στους χώρους ενός σπιτιού αντί για το λευκό άτονο χρώμα που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούταν αρκετά. Ανάλογα με το πόσο fancy ή σοβαρός θέλετε να είναι ο χώρος σας, μπορείτε να συνδυάσετε χρώματα έντονα ή πιο παλ για να ταιριάξετε με τη διακόσμηση. Ωστόσο είναι σημαντικό να υπάρχει συνοχή σε όλους τους χώρους ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν έντονα χρώματα.

Αταίριαστα Έπιπλα

Μέχρι πρότινος οι διακοσμητές συνιστουσαν να ταιριάζουν τα έπιπλα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τα χρώματα ενός σπιτιού. Αυτό πλέον έχει καταρριφθεί καθώς με τις νέες τάσεις μπορούν να υπάρξουν εξαιρετικής αισθητικής συνδυασμοί επίπλων και χρωμάτων στη διακόσμηση προκατ κατοικίας, χωρίς απαραίτητα να είναι από το ίδιο υλικό ή του ίδιου χρώματος. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα από ξύλο και έπιπλα από μέταλλο για μία πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Η άνεση είναι το παν

Κρεβατοκάμαρα

Πέρα από το κομμάτι του στιλ, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε το σπίτι σας να είναι άνετο τόσο για εσάς, όσο και για τους αγαπημένους σας επισκέπτες. Πρώτο και σημαντικότερο είναι η κρεβατοκάμαρα όπου ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πουφ για να διαβάζετε, ή μια άνετη πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο. Επιπλέον, μπορείτε αν έχετε διπλό ή υπέρδιπλο κρεβάτι να βάλετε μεγάλες και άνετες μαξιλάρες για να είναι αισθητικά όμορφο.

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένας χώρος στον οποίο περνάμε χρόνο μέσα στην ημέρα μας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι πρακτική, δηλαδή άνετη. Αποφύγετε τα περιττά σκεύη στις επιφάνειες και προτιμήστε να τα αποθηκεύσετε σε ντουλάπια ώστε ο χώρος να είναι ελεύθερος και να μην ‘κουράζει’.

Σαλόνι

Το σαλόνι για πολλούς αποτελεί το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, καθώς είναι χώρος χαλάρωσης και διασκέδασης με οικεία πρόσωπα. Όποιο στιλ και να έχετε διαλέξει για το σπίτι σας, ο χώρος του σαλονιού πρέπει να είναι αναπαυτικός και να δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας. Αυτό καθιστά αυτονόητο το να επιλεχθούν αναπαυτικές πολυθρόνες και μεγάλοι καναπέδες για το χώρο του σαλονιού σας.

Επιλέξτε έπιπλα με καμπύλες καθώς δίνουν χαλαρή διάθεση και ζεστούς τόνους, τα έπιπλα με ορθές γωνίες προσδίδουν πιο αυστηρούς τόνους οι οποίοι δεν είναι πάντα ιδανικοί για το σπίτι. Τέλος επιλέξτε για το χώρο του σαλονιού φωτισμό σε διάφορα επίπεδα, όπως κρεμαστά και επιδαπέδια φωτιστικά για να έχετε κύριο και δευτερεύοντα φωτισμό τον οποίο μπορείτε να αλλάζετε ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Eco Friendly διακόσμηση Προκατ Κατοικίας

Έχοντας αγοράσει μια προκατ κατοικία, η οποία από μόνη της είναι φιλική προς το περιβάλλον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και eco friendly διακόσμηση. Για τη διακόσμηση προκατ κατοικίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά όπως bamboo, ανακυκλωμένο μέταλλο ή πλαστικό, φελλό και άλλα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά τα οποία δίνουν φρέσκους τόνους στην εσωτερική διακόσμηση προκατ κατοικίας σας και την κάνουν πρωτότυπη.

 

Στην Προκατ Καραγιαννάκης σας παραδίδουμε την κατοικία σας πλήρως εξοπλισμένη ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις στην διακόσμηση και την αρχιτεκτονική.