Γιατί να προτιμήσετε ένα προκατασκευασμένο σπίτι;

 

Γιατί να προτιμήσετε ένα προκατασκευασμένο σπίτι;

 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες οικογένειες στην Ελλάδα στρέφονται στην λύση της προκατασκευασμένης κατοικίας, η οποία μπορεί να είναι έως και 40% φθηνότερη από τη συμβατική κατοικία, χωρίς φυσικά να υστερεί σε ποιότητα κατασκευής.

Η επιλογή ενός προκατασκευασμένου σπιτιού έχει πολλά πλεονεκτήματα με τα πιο αξιοσημείωτα να είναι το προκαθορισμένο κόστος κατασκευής αλλά και ο επίσης προκαθορισμένος χρόνος παράδοσης. Ας αναλύσουμε παρακάτω μερικά από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα μιας προκατασκευασμένης κατοικίας.

 

1. Γρήγορος Χρόνος Παράδοσης

Ανάλογα με την κατασκευή και το σχέδιο του κάθε προκατασκευασμένου σπιτιού, ο χρόνος κατασκευής κυμαίνεται από 3 έως 5 μήνες. Οι προκατασκευασμένες κατοικίες μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τον διαθέσιμο χώρο που υπάρχει φυσικά. Ο σκελετός κατασκευάζεται στο εργοστάσιο σε διάστημα μιας εβδομάδας.

2. Αντοχή

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών τα προκατασκευασμένα σπίτια φαίνονται να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε σεισμικές δονήσεις καθώς και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι προδιαγραφές ασφαλείας καθώς και η ποιότητα των υλικών των προκάτ σπιτιών είναι οι ίδιες με εκείνες των παραδοσιακών χτιστών σπιτιών.

3. Ελευθερία Σχεδιασμού

Παρόλο που οι κλασσικές κατοικίες σας περιορίζουν αναφορικά με την διαρρύθμιση του σπιτιού σας, αυτοί οι περιορισμοί δεν υφίστανται στις προκατασκευασμένες κατοικίες. Μπορείτε να προσθέσετε πόρτες και παράθυρα σε όποιο σημείο του σπιτιού θέλετε χωρίς να επηρεάζεται η αρχιτεκτονική του δόμηση, ώστε τελικά να έχετε το σπίτι «των ονείρων σας».

4. Είναι πιο Οικονομικά

Επενδύοντας σε ένα προκατασκευασμένο σπίτι θα εξοικονομείστε πολλά χρήματα. Το κόστος μιας προκατασκευασμένης κατοικίας είναι έως και 30% χαμηλότερο από τη συμβατική κατοικία. Επειδή η προκατασκευασμένη κατοικία κατασκευάζεται ουσιαστικά στο εργοστάσιο, απαιτεί λιγότερα μεροκάματα. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής του μεροκάματου για το προκάτ είναι 0,6 αντί του 1,6 που είναι για την συμβατική κατοικία. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες χρηματοδοτούν την κατασκευή ενός προκατ σπιτιού άρα μπορείτε να πάρετε στεγαστικό δάνειο όπως θα γινόταν αν επιλέγατε να χτίσετε ένα συμβατικό σπίτι.

5. Προκαθορισμένο Κόστος Κατασκευής

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των προκατασκευασμένων σπιτιών είναι ότι το κόστος είναι προκαθορισμένο χωρίς να υπάρχουν έπειτα κρυφές χρεώσεις.